Monstergolf

Karavaan Monstergolf, foto Nico Jankowski

Monstergolf op 15 juli 2012 was de opening van het jubilerende theaterfestival de Karavaan. Wij (Marjan en ik) hebben met duizend anderen deelgenomen aan de monstergolf op de Hondsbossche zeewering, een dynamisch bewegingsspel op de dijk, de zwakste plek aan de Noord-Hollandse kust. Het festivalthema is dit jaar ‘De kust: spel en gevaar!’ Alle deelnemers kregen een radiootje, dat je moest afstemmen op radio Monstergolf. Via de radio kreeg iedereen aanwijzingen, daardoor ontstond er een enorme golf van mensen op de dijk.

Het reizend theaterfestival Karavaan bestaat deze zomer twintig jaar. Elke zomer trekt het festival 40.00 mensen met avontuurlijk theater. Onder het motto ‘Van kust tot kust’ neemt Karavaan de Noord-Hollandse kust als inspiratiebron en podium aan de noordzeekust en aan de kust van het IJsselmeer. ‘Hoelang houden we het nog vol onder zeeniveau’, met de stijgende zee en het dalende land. Bezoek een aantal van de plezierige voorstellingen en bestel kaarten op www.karavaan.nl.

Wordt ook lid van vereniging Vrienden van de Hondsbossche voor € 9,- per jaar en u ontvangt de mooiste en interessantste publicaties van onze strijd tegen het water: kijk op www.hhnk.nl. Deze zomer ook een expositie in Museumgemaal Wilhelmina in Schermerhorn, over de vergeten watersnood van Tuindorp Oostzaan. Elke zaterdag en zondag in juli en augustus geopend van 10-17 uur.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, De Wereld, Kunst & Cultuur, Natuur, Samenleving, Vormgeving & Design met de tags , , , , , . Bookmark de permalink

Geef een reactie