Wilskracht Voorwaarts Vuur!

Wilskracht-Voorwaarts-Vuur

Scarpa presenteert 2013

 

Meer dan ooit geldt: Er tegenaan in 2013! Wilskracht Voorwaarts Vuur ! En mocht het zo nu en dan even tegenzitten is hier het beroemde knoflooksoep-recept van Johnny van Doorn:

2 1/2 liter water aan de kook brengen met daarin (schrik niet) 30

à 40 teentjes knoflook, van de schilletjes ontdaan, plus 4 middelgrote aardappelen in blokjes.

Als het kookt 2 bouillonblokjes toevoegen; laten oplossen. ‘Echte bouillon’, getrokken van bv. runderpoulet kan natuurlijk ook, maar bedenk wel dat de knoflook van zichzelf al een een sterk aroma heeft.

Het vuur laag zetten, en vervolgens in de pan: ’n miniem scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 kruidnagels, ’n takje peterselie, ‘n laurierblaadje, een paar gekneusde peperkorrels, ’n pietsje salie.

Alles net zolang zacht laten koken (40 minuten) tot de teentjes en de aardappelblokjes zeer gaar zijn geworden. De bouillon door een zeef     (je kan hier ook zo’n soepmolen voor nemen) in een andere pan gieten.    De massa die overblijft met met een vork of een lepel fijnstampen en volhardend door de zeef wrijven, waarbij de onderkant van de zeef steeds goed moet worden schoongemaakt.

Tenslotte de soep op temperatuur brengen, wellicht naar smaak met zout en peper uit de molen toevoegen en dan bestrooien met pikantekaas (beslist geen Parmezaanse-uit-een-pakje)

Enfin met stokbrood en een glas wijn erbij, weet je niet wat je proeft!
En je bent er zo weer bovenop!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Culinair, De Wereld, korfbal, Kunst & Cultuur, KZ / Hiltex, Natuur, Samenleving, sponsoring, sport, Vormgeving & Design, wereldtickets-korfbaleague. Bookmark de permalink

Geef een reactie